Skip to main content Skip to footer

Offentligt byggeri

VUC OG SOSU SKOLERNE

Campus med respekt for fortiden

Et nyt campus i Aalborg er placeret unikt på det gamle stykgodsbaneareal. Uddannelserne SOSU Nord og VUC & Hf Nordjylland valgte at bevare et stykke af Aalborgs kulturhistorie.

Heidelberg Materials' har leveret betonelementer og specialproducerede buer til projektet.

De to uddannelsesinstitutioner har opført et spændende fællesareal, hvor togvogne engang rullede ind i de store rundbuede haller. Der er trukket tydelige paralleller til jernbaneterrænets struktur, platforme og forskellige niveauer. Et gammelt terminal-ur hænger ned i midten af hallerne, men tiderne er skiftet, og nu er det 2.200 elever og kursister samt 350 ansatte, der fylder de lange, åbne haller med liv.

Projektet blev realiseret i samarbejde med en række samarbejdspartnere som blandt andre Aalborg Kommune, entreprenør A. Enggaard A/S, arkitekt Friis og Moltke og elinstallationsvirksomheden KT Electric. I en årrække har begge skoler været nødsaget til at fordele de øgede aktiviteter på flere lokaliteter. Nu bliver campus ‘en by i byen’, der både rummer uddannelser, boliger og rekreative områder i et åbent og udadvendt miljø.

Fakta

Bygherre:  VUC & HF Nordjylland
Totalentreprenør: A. Enggaard A/S
Arkitekt: Friis og Moltke

Heidelberg Materials' leveranceomfang: 

 
Huldæk: 22000 m2
Betonvægge: 17000 m2
Bjælker/Søjler  2.000 tonns
Specialprodukter:  27. stk. 17 m. buer og 29 trappeløb
Byggeperiode:  2013 - 2014