Skip to main content Skip to footer

Offentligt byggeri

VEJLE PSYKIATRI

Det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark

Team OPP og Region Syddanmark kunne indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

Byggeriet rummer psykiatrisk afdeling, psykiatrisk akutmodtagelse, døgnpladser samt børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Der vil være et tæt samarbejde med det somatiske sygehus omkring udredning og behandling af patienter med både psykiske og fysiske symptomer og sygdomme. På afdelingen vil der blandt andet blive gjort brug af skærmede afsnit, og der er adgang til ude arealer tæt på Grejsdalens smukke natur.

De 17.000 kvadratmeter på Nordbanen er fordelt på to etager og bygget sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang gangbro. Byggeriet har en samlet anlægssum på 430 mio. kr.

Konsortium – Team OPP består af: PKA, PensionDanmark, Sampension (investorer), MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold). Arkitekt: Arkitema. Rådgivende ingeniør: MOE A/S. Bestiller: Region Syddanmark. DEAS står for drift og vedligehold de første 25 år.

Fakta

Bygherre: Region Syddanmark
Hovedentreprenør MT Højgaard
Arkitekt Arkitema Architects
Heidelberg Materials' leveranceomfang:   
Huldæk:  
Betonvægge:  
Byggeperiode:  2014-2017