Skip to main content Skip to footer

Boligbyggeri

VALLENSBÆK GÅRDHAVER

Vallensbæk Gårdhaver

Byggeprojektet i Vejlesvinget, Vallensbæk, er et stort karrébyggeri med 4 boligblokke i 5-6 etager, hvor der er erhverv i bunden af den ene blok. Et perfekt projekt for Heidelberg Materials, med henblik på at introducere de nye og banebrydende teglsandwich-elementer, som Heidelberg Materials har udviklet egen produktion af.

– Det har været et omfattende og lærerigt pilotprojekt for os, hvor de mange fordele ved anvendelsen af teglsandwich-elementer træder frem. De nyudviklede elementer giver et helt nyt perspektiv for, hvordan elementbyggeri kan være, konstaterer salgskonsulenten fra Heidelberg Materials. – Vi har oprettet en helt ny og unik produktion hertil, som kræver specialiserede medarbejdere. Telgsandwich-elementerne produceres hos Heidelberg Materials under tag, og monteres på pladsen. Herved undgås fejl, vejrpåvirkning og fugtskader.

Projektleder David Strojek tilføjer: – Elementerne skræddersys til det enkelte projekt, hvor de tænkes ind af arkitekten. Udvalgte teglformater og forbandt samt vinduer integreres i elementet, og arkitekten planlægger, hvordan delingerne skal placeres, så den samlede facade kommer til at fremstå som ønsket. De nyudviklede teglsandwich-elementer er i særlig grad fordelagtige i et projekt som dette, hvor der bygges i højden, og hvor man meget hurtigt kan lukke komplette facader, forklarer David Strojek.

Da elementerne kommer fikse og færdige til montering på pladsen, spares stilladsarbejde på byggepladsen, og man skal ikke vente på, at murere og tømrere bliver færdige. Bygningen kan lukkes en etage ad gangen nedefra, så det indvendige arbejde kan påbegyndes. Man skal dog være opmærksom på, at selve designprocessen af de komplette elementer tager tid og kræver god planlægning, fx i forhold til tegl-leverancen.

Til projektet i Vallensbæk har Heidelberg Materials solgt teglsandwich-elementerne uden montage.

Fotokredit på visualisering af byggeriet: gpp arkitekter.

Fotokredit på produktionsbilleder: Heidelberg Materials Precast Denmark A/S.

Fakta

Bygherre: 1927 Estate Holding ApS
Arkitekt: ggp arkitekter a/s
Totalentreprenør: Adsbøll Entreprise A/S
Byggeperiode: september 2019 – september 2021
Heidelberg Materials' leveranceomfang:  
Teglsandwich-elementer til facade: 16.100 m2
Huldæk: 31.000 m2
Bjælker og søjler: 1.300 ton