Skip to main content Skip to footer

P-huse

TBT ODENSE

Parkeringshus i hjertet af Odense - TBT

TBT-Tower bliver på mange måder et nyt vartegn for Odense. Med sine 17 etager bliver tårnet synligt fra det meste af Odense midtby, og samtidig kommer det til at markere begyndelsen af den nye, moderne bydel i den historiske del af Odense.

Den nye parkeringskælder har således to funktioner: Den skal sikre en god, tryg og nem parkering. Og den skal ved at sende bilerne under jorden, frigive plads i gadeplan til mennesker. Til boliger, til butikker, til en ny letbane, og til nye byrum med plads til liv og aktivitet.

Den nordlige del af p-kælderen er både i én og to etager; under Thomas B. Thriges Gade er der parkering i én etage, mens der under ODEON er parkering i to etager. Den sydlige del af p-anlægget bliver i to etager, og arbejdet går i gang i oktober. Det samlede p-anlæg forventes færdig i 2019.

Selve p-kælderen er ca. 10.000 kvm med 500 p-pladser.Det samlede p-anlæg bliver ca. 30.000 kvm med plads til 1.000 biler. Den nordlige p-kælder har tre op- og nedkørsler, og når det samlede p-anlæg står færdigt, vil der være fem op- og nedkørsler. Frihøjden på p-kælderen er 2.20 meter. Der er otte handikappladser i den nordlige p-kælder og 10 parkeringspladser til motorcykler og også ladepladser til el-biler.

Partnerskabet har fra start lagt stor vægt på, at p-anlægget skal være lyst og venligt at færdes i. Langs hele p-anlægget løber et gult fortov, som gør det nemt at få adgang til byen. Når hele p-anlægget står færdigt, vil det gule fortov blive belyst med dagslys fra gaden.

Fakta

Bygherre: Odense Kommune
Hovedentreprenør: Hansson & Knudsen
Arkitekt Entasis A/S
Heidelberg Materials' leveranceomfang:   
Huldæk:  
TT Elementer  
Byggeperiode:  2014-2016