Skip to main content Skip to footer

Erhvervs- og industribyggeri

DHI’s kontordomicil

Et byggeri, der understreger alle betonens gode og langtidssigtede egenskaber, er DHI’s kontordomicil. Her går grønne certificeringer og smuk arkitektur hånd i hånd.

DHI, en rådgivnings- og forskningsvirksomhed inden for vand og miljø, fik for et år siden et nyt domicil. Byggeriet er placeret midt i DTU Science Park i Hørsholm, der er Danmarks førende deep tech-community med mere end 260 virksomheder og 3.400 forskere, iværksættere, forretningsudviklere og ansatte.

Målet har været at skabe et byggeri, der afspejler organisationens arbejde med vand i naturen. Især havnemiljø har været et konceptuelt udgangspunkt for arkitekternes materialevalg. Husets bærende vægge og kerner er skabt i rå betonelementer. Søjler, trapper og værn fremstår i ubehandlet stål, og genbrugstræ fra byggegrunden er brugt aktivt i indretningen.

Den godt 6.000 m2 store DGNB Sølv-certificerede bygning i tre etager, er indrettet med et fokus på areal- og flowoptimering samtidig med at de unikke omgivelser skaber en sammenhæng mellem ude og inde.

Byggeriet er et stærkt bevis på at betonelementer kan have en fremtrædende rolle i et højtcertificeret DGNB-byggeri. Betonens rå fremtoning, bidrager til virksomhedens identitet og fortælling, samtidig med at man har fået opført et byggeri, der skaber de bedste rammer for DHI’s medarbejdere.

Fakta

Om byggeriet:
Bygherre: DTU Science Park
Lejer: DHI
Totalentreprenør: Hoffmann A/S
Rådgivende Ingeniører:

Rambøll A/S, JL engineering - rådgivende ingeniører

Areal: 6.000 m²
Certificeringer: DGNB Sølv
Betonelementer: Heidelberg Materials