Skip to main content Skip to footer

Erhvervs- og industribyggeri

Alfa Laval

Alfa Laval - Miljøbevidst, bæredygtigt og højteknologisk kontorbyggeri

Alfa Laval spiller en stor rolle i den maritime branche med produktion af komponenter til bl.a. skibsindustrien, hvilket har været intentionen at kommunikere igennem bygningens udtryk, ved at skabe mange referencer til den maritime verden og historie. De lange hvide horisontale bånd i facaden og atriet, udsigterne mod vandet fra etagerne, der minder om skibs-soldæk og ’medarbejder-broen’ hvorfra man kan overskue hele bygningens indre - er nogle af de virkemidler, der giver skibsstemning.

Huset samler medarbejderne i et lyst, venligt og ligefremt hus, hvor åbenheden gør, at alle kan føle sig velkomne overalt, samt få en god oplevelse, uanset hvor i bygningen deres arbejdsplads er placeret. Flow og fleksibilitet er nøgleordene i disponeringen, med en åbenhed i planerne der inviterer medarbejderne til at færdes alle vegne, og som gør det let at tilpasse arbejdspladserne, når nye behov opstår.

Der er en stor variation i uformelle og formelle møderum, samt steder hvor medarbejdere kan samles for at understøtte aktiviteter og arbejdsmønstre i de forskellige afdelinger. Derudover er der lounge områder, hvor der kan holdes møder med eksterne gæster.

Fakta

Bygherre: Pension Danmark A/S 
Hovedentreprenør: Gråkjær Industribyg A/S 
Arkitekt: PLH arkitekter A/S
Heidelberg Materials' leveranceomfang:   
Huldæk:  
Betonvægge:  
Byggeperiode:  2014-2015